Motten

Motten zijn insecten waarbij de larven, afhankelijk van de soort, leven van allerlei plantaardige producten, zoals cacao, meel, zemelen, havermout, granen, noten of gedroogde vruchten. De eitjes worden op de voedingsmiddelen gelegd, maar het volwassen insect leeft er verder niet van.

Larven

De larven van de mot verontreinigen de voedingsproducten en er treedt ook materiaalverlies op aangezien de larven van de voorraad eten. De larven van de mot zorgen ook voor een ander probleem: ze spinnen het product samen en dit geheel kan voor verstoppingen zorgen. Ze voeden zich met dierlijke en plantaardige producten, zoals graan, zaden, kurk, linnen, wol en bont.

Waar zitten ze

Ze komen voornamelijk voor op rustige, donkere en soms vochtige plaatsen en tast hierbij wollen kleden, vloerbedekking, houten plinten, achterwanden van houten kasten en gedroogde planten- en graanproducten aan. De kleer-en de pelsmot tasten bij voorkeur kleding aan en dan met name bevuilde kleding van natuurlijk textiel. Toch zijn deze ook te vinden in isolatiemateriaal (bouwvilt) in gebouwen, waarbij in het materiaal haren verwerkt zijn. Ook opgezette dieren kunnen zwaar aangetast worden.

Hoe te bestrijden? Neem contact met ons op.

motten bestrijden

Cacaomot

motten bestrijding

Vruchtmot

last van motten

Meelmot