Bestrijding

Bestrijding en preventie van ongedierte, zwammen en insecten. Gecertificeerd en ervaren.

  • Mollen bestrijding dmv koolmonoxide is sneller en effectiever dan klemmen plaatsen
  • Wespennesten weghalen en voorkomen dat ze weer terugkomen
  • Ratten en muizen verdrijven uit bedrijfspanden of bij particulieren
  • Vogels weren om overlast van uitwerpselen te verminderen
  • Periodieke controle van preventie maatregelen

Bestrijding van mollen met gas

Een snelle en doeltreffende methode om van mollen en/of woelratten af te komen. Met klemmen kan het lang duren voordat alle mollen weg zijn, en dan nog is er geen zekerheid dat ze allemaal zijn bestreden. Met een speciale machine wordt het hele gangenstelsel vol gespoten met koolmonoxide, waardoor de mollen bewusteloos raken en uiteindelijk stikken.

Het bestrijden van mollen door middel van koolmonoxide is snel en humaan. Met een klem kan een mol uren vast zitten voordat de mol dood gaat. Ook is de bestrijding met gas ideaal voor grote terreinen. Het gangenstelsel van de mol wordt in zijn geheel volgespoten.

Video van mollen bestrijding met gas.

Bestrijding van wespen

Een wespennest kan op de gekste plekken zitten. Bijvoorbeeld in de muur, of ergens op zolder waar je zelf nooit komt. Wespen komen via kleine holletjes in de muur je huis binnen en bouwen daar een nest. Als je goed kijkt naar de vliegbewegingen van de wespen kan je misschien achterhalen waar ze naartoe vliegen en waar dus het nest zich bevindt. Er kunnen ook veel nesten in de buurt zitten, waardoor het erg druk is met wespen in de tuin.

Buiten zitten ze vaak in bijv. holle bomen, oude vogelnestkasten, maar ook in de grond.

Een wespennest kunt u herkennen aan de ronde vorm en de grijze kleur. Het lijkt gemaakt van papierachtig materiaal. De meest voorkomende wespen in Nederland, zijn de Gewone wesp en de Duitse wesp. Het zijn sociaal levende insecten die in meer of minder grote groepen bij elkaar leven. U kunt de nesten zowel binnen als buiten aantreffen.

Spinnen

Spinnen zijn nuttige dieren,want ze ruimen veel insecten op. Maar ze brengen ook schade toe aan kozijnen met hun uitwerpselen en spinrag. Daarnaast bezorgt een spin veel mensen de stuipen op het lijf. Een heleboel redenen om spinnen te bestrijden.

In Nederland is spinnenbestrijding met gif verboden, maar wij bestrijden effectief met natuurlijke producten. Eenmalige of periodieke (meestal jaarlijks) bestrijding zorgt voor een spinvrije periode. Sinds een aantal jaar is de spin een beschermde diersoort in Nederland, het verdelgen van spinnen met gif is dan ook bij wet verboden.

Als in het voorjaar de zon gaat schijnen komen spinnennesten uit, hét moment voor de eerste bestrijding. In het najaar gaan de vrouwtjes paren, en is de spin op zijn sterkst. Door in het najaar wederom uw woning te laten behandelen wordt voorkomen dat de spinnen nieuwe nesten gaan bouwen.

Determinatie

Wat is determinatie?

Determinatie is het laten analyseren van een insect. Om plaagdieren te weren en effectief te kunnen bestrijden, is het belangrijk te weten waar we mee van doen hebben. Er zijn ontelbare soorten insecten met elk hun specifieke eigenschappen en leefwijze. Grijpen naar de gifspuit is niet altijd nodig, en soms zelfs ongewenst of verboden.

OBGO kan elk dier determineren. Als het om een niet herkenbaar soort gaat, sturen wij het naar het KAD voor een uitgebreid determinatie rapport. Dit is voor ons vrij eenvoudig omdat OBGO een samenwerking heeft met het KAD. Wij zijn dus ook een erkend bedrijf wat is ingeschreven bij het KAD. Meer informatie hierover vind u op www.kad.nl

KAD
Determinatie